'Onze kracht zit in het persoonlijk en praktisch brengen van de stappen die genomen moeten worden.'

Lisette de Ruigh

Ik ben de 'expeditieleider' die samen onderweg is, met visie op en plezier in richting geven, samenwerken, verbinden, veranderen en ontwikkelen. 

Een recruiter omschreef mij eens als iemand waar ‘ziel en zakelijkheid’ samen komen. Dat raakte mij in mijn hart en dat vind ik nog steeds een treffende omschrijving.

 

Van jongs af aan wilde ik rundvee dierenarts worden. Dat is ook gelukt. Ik heb de eerste jaren van mijn werkzame leven achter de koeien doorgebracht in dienst van een boeren coöperatie. Al snel begon het te kriebelen, ik wilde meer dan alleen de praktijk en kreeg ik, een soort als vanzelf, leidinggevende taken en groeide daarin door. Na 20 jaar in de agrarische sector gewerkt te hebben, in allerlei leidinggevende functies op verschillend niveau, ben ik in 2010 in dienst gekomen bij Dierenpark Emmen. Daar heb ik als eindverantwoordelijk manager Plant & Dier en later als projectleider transitie en operationeel manager een centrale rol gespeeld in de transitie van dierenpark Emmen naar WILDLANDS.

Daarna heb ik een jaar als operationeel directeur gewerkt in een bedrijf dat medicinale cannabis kweekt. Inmiddels ben ik alweer ruim 1 ½ jaar als zelfstandig ondernemer aan het werk, met verschillende opdrachten en bekleed ik naast een directiefunctie ook enkele toezichthoudende en advies functies. Ik heb verscheidene workshops/masterclasses verzorgd op het gebied van stakeholder en transitie management.

Ik kan dus zeggen dat ik alle rollen: uitvoerend, operationeel en strategisch, vanuit eigen ervaring ken.


Irene Louwrier

Sinds 2002 woon ik in Noordbroek: een prachtig cultureel dorp in de grote leegte van Groningen. De natuur is daar waanzinnig: we hebben uilen in onze boom, fazanten in de tuin en als het koren op de weilanden staat zie je het goud oplichten.  Toen we daar kwamen wonen werkte ik nog in het westen bij RTL  en uiteindelijk kwam ik te werken bij Dierenpark Emmen. Daar lag een mooie uitdaging in het verschiet: de transitie van een gewoon dierenpark naar WILDLANDS, een park met verhalen. Een mooie journey, een fantastische ervaring die ik graag wil delen en waarvan ik mijn kennis graag wil overdragen.

 

De drive om samen met Lisette bureau Specht te runnen heeft te maken met liefde voor het delen van kennis en het helpen van organisaties. Want al jaren loop ik rond met ideeën voor andere organisaties, wil ik graag meedenken en meekijken naar mogelijkheden voor vooruitgang. Ik hou van verhalen en van vernieuwingen. Dat maakt dat ik er naar uitzie om met verschillende organisaties samen te werken en mee te denken naar de toekomst.

 

Ik zie uit naar de ontmoetingen!