Waarom?

We geven energie, inzicht en tools om een transitie door het middelmanagement te kunnen volbrengen. We bouwen in een 2-daagse ‘bootcamp’ aan de veranderconditie voor het middenkader. De strategische keuzes die gemaakt zijn moeten worden vertaald naar de praktijk: in die uitvoering gaan we helpen: energie geven en richting bieden. Strategische keuzes operationeel maken.

 

Als cursist krijg je theoretische kaders, tools om je team mee te nemen en inzicht in je persoonlijke kracht om een verandering tot een succes te maken. Na deze 2 dagen begrijp je waarom je organisatie in een transitie zit en kun je dit ook aan je team uitleggen. Je weet wat je invloed is om de verandering in gang te zetten en bent opgeladen met positieve energie!

Voor wie?

Teamleiders, voormannen/vrouwen, projectleiders, hoofden van afdelingen, kortom het middenmanagement. Zij hebben de moeilijke opgave om én de strategische keuzes uit te voeren én de teamleden in beweging te krijgen

Bootcamp?

Ons 'bootcamp' is een mentale trainingsmethode uitgevoerd in teamverband. 

Je gaat op zeer intensieve wijze, in korte tijd, zo efficiënt mogelijk resultaat boeken voor jou en je team.

Je mag je gymschoenen aan doen maar we gaan geen sportlessen geven. We willen dat je energie krijgt van deze twee dagen.

Je weet wat je te wachten staat: de chaos die er misschien is in je hoofd of in de organisatie kun jij op een juiste manier plaatsen: Je bent er klaar voor!

 

Wat gaan we doen?

 

Twee dagen gaan we naar een mooie omgeving alwaar een programma wordt gevolgd.

In het programma komen de verschillende onderdelen aan bod:

 

> Waar staat jouw organisatie?

We gaan dieper in op de positie van jouw organisatie met vragen als:

Wie zijn de klanten en gebruikers en wat biedt jouw organisatie?

Wat als jouw organisatie er niet meer is? Waar gaan de klanten dan naar toe?

 

> Waarom is er een verandering nodig?

Waar staat jouw organisatie in de toekomst? Is er verandering nodig?

Wat is jouw droom voor de toekomst?

 

> Welke theorie ligt hieraan ten grondslag?

Je krijgt inzicht in de verschillende kanten van organisaties: wat voor organisaties zijn er? En waar staan ze voor? Wat is positionering en visie op de toekomst?

 

> Waar sta jij in dit proces en waar staat je team?

Met een aantal workshops geven we je inzicht in jouw handelen en wat voor uitwerking dit heeft op je team. We laten je zien wat je kracht is en ook wat de kracht van de ander is in het proces van verandering.

 

> Hoe kun je het in praktijk brengen?

De tools en de inzichten die je hebt gekregen komen samen: je kunt aan de slag!